Otvorena Arhitektura

ESF Projekt

Održana 2 predavanja o održivom građenju

U sklopu projekta “Poticanje razvoja zadružnog stanovanja u Hrvatskoj” organizirana je prva edukativna aktivnost – 2 predavanja s temom Gradnja održivih stambenih zgrada i Energetska učinkovitost. Predavanja su održana 18.05.2022. s početkom u 17h u prostoru Kluba MaMa, Preradovićeva ul. 18, Zagreb. Ovisno o mogućnostima, sudionici su bili prisutni uživo ili su pratili predavanja i sudjelovali u diskusiji preko Zoom aplikacije.

Predavanja su održale Goranka Tropčić Zekan, dipl. ing. strojarstva, stručnjakinja za energetsku učinkovitost zgrada te sustave grijanja, hlađenja i ventilacije, te arhitektica Katarina Luketina, koja je predavala o održivom graditeljstvu te korištenju alternativnih i obnovljivih materijala u gradnji. Predavanja su trajala oko 60 minuta, a nakon svakog predavanja postavljena su pitanja iz publike te je uslijedila kraća rasprava.

Predavanja je pratilo ukupno 18 osoba koje su članovi organizacija nositelja projekta Zadruge Otvorena arhitektura i partnera Zadruge za etično financiranje.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Zadruge Otvorena arhitektura.