Otvorena Arhitektura

Partneri

Europska zadruga MOBA HOUSING SCE

Zadruga Otovrena arhitektura suosnivač je i član Europske Zadruge MOBA HOUSING SCE, međunarodne zadruge kojoj su članice orgranizacije koje razvijaju pilot projekte zadružnog stanovanja. MOBA SCE je osnovana 2020. godine sa sjedištem u Puli, a zadrugari su trenutno iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Češke i Hrvatske.

MOBA.COOP


Grad Križevci

Grad Križevci je partner Zadruge Otvorena arhitektura na projektu “Poticanje razvoja zadružnog stanovanja u Hrvatskoj” koji je sufinanciran putem Europske unije i Europskog socijalnog fonda. Sa zainteresiranim građanima grada Križevci provoditi će se radionice participativnog projektiranja i osnivanja stambene zadruge.

KRIZEVCI.HR


Pravo na grad

Pravo na grad je inicijativa i kampanja usmjerena protiv prekomjerne ekonomske eksploatacije prostora, upravljanja prostorom na štetu javnog interesa, neodržive prostorne politike i isključivanja građana iz odluka o prostornom razvoju Zagreba.

PRAVONAGRAD.ORG


Zadruga za etično financiranje

Zadruga za etično financiranje je partner Zadruge Otvorena arhitektura na projektu “Poticanje razvoja zadružnog stanovanja u Hrvatskoj” koji je sufinanciran putem Europske unije i Europskog socijalnog fonda. ZEF je također i član zadruge MOBA SCE, te je dugoročni partner u razvoju demokratskih i održivih stambenih politika.

ZEF.HR